Blogger Kategori (Label) Feed (Rss) Adresi bulma - Teknoloji Günlüğü - Yakup Çetin
Son Teknoloji Makaleleri
Loading...

9 Nisan 2019 Salı

Blogger Kategori (Label) Feed (Rss) Adresi bulma

Bugün ki web günlüğü konumda sürekli olarak benimde ihtiyacım olan Blogger kategori feed adreslerini işleyeceğiz. 

Blogger şuan web blog dünyasının lokomotifi haline geldi. Şahsen bende Blogger kullanıcısı olarak Tema yelpazesinin genişliği sunucu gereksinimi olmadan sorunsuzca kullanımı dolayısıyla blogger kullanıyorum. 


Blogger bloglarında yani Blogspot uzantılı veya kendi domain hizmetimizi kullandığımız bloglarımızda kategoriye özel bir yayın nasıl sağlanır?

Blogger'da kategori mantığı içerikleri eklerken  panelimizde yer alan etiketler kısmında oluşturduğumuz kelime guruplarına göre oluşmaktadır. 



Blogspot ve Blogger, kategorilerini "etiketler" olarak adlandırır.


Etiketin Feed yayın (Rss) adreslerine erişmek için?

Şimdi öncelikle kendi blog adresimizden örnek verelim bu konu hakkındaki makalelerimizi "Blogger" etiketi yani kategorisi ile gurupluyorum. Bu etiketin (Kategorinin) web görünümü şu şekildedir; https://tekno.yakupcetin.com/search/label/Blogger  biz bu kategorinin Feed (Rss) ile takip edilmesi için yayın adresini alacağız. 

Kategorimizin Feed adresi şu şekilde değişiyor; https://tekno.yakupcetin.comfeeds/posts/default/-/Blogger/?alt=rss 


Örnek olarak Blogspot bir blogger adresini vermek gerekirsede  Blogger etiketi için http://ornek.blogspot.com/search/label/Blogger  
web kategori izlenimi oluşuyor.

Bu  Blogger etiketin Feed (Rss) yayın adresini şu şekilde alıyoruz
http://example.blogspot.com/feeds/posts/default/-/fedora/?alt=rss

Bir konu hakkında makale yayınlarken tabiki bir ana kategoriye bağlı kalmayız, kalmamalıyızda ancak sitemizde tasarım amaçlı ana etiketlerimizi genel kategoriler olarak kullanmalıyız. 

Blogumuzun daha güzel indekslenmesi açısından önemlidir. 

Son olarakta kategori anlamında Feed (Rss) adresi ne işe yarar dersek bu etiket rss adresleri sayesinde blog temamız içerisinde yeralan özel witgetlerle sadece o etiketin yayınlarını kategori olarak yayınlayabiliriz. 

Yada bu rss adresi ile üçüncü taraf içeriklerle özel uygulamalarda güncellemeleri takip ve yayınlama seçeneklerini kullanabiliriz. 

Şöyle soyleyeyim bir sitede ilginize uygun içerikler var ama bu içeriklerin hepsi size hitap etmiyor, tüm blogu takip etmek yerine bu blog adresinin sadece ilginizi çeken katgorisini Rss ile takip ederseniz gereksiz takipten kurtulmuş ve direk konu odaklı olarak güncel makaleleri okumuş olursunuz. 

Umarım bugün aktardığımız makalemiz işinize yarar, soru ve önerilerinizi yorum bırakarak iletebilirsiniz. 

Yakup Çetin Web Günlüğü - 07.04.2019 





1 yorum


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done