TurkcellPosta.com? Türkcell E-Posta Hizmeti yakında faaliyete geçiyor. - Teknoloji Günlüğü - Yakup Çetin
Son Teknoloji Makaleleri
Loading...

6 Kasım 2018 Salı

TurkcellPosta.com? Türkcell E-Posta Hizmeti yakında faaliyete geçiyor.

Türkcell, Türkiye'nin ilk canlı 5G deneyimine Samsung Electronics Türkiye iş birliğiyle imza attı. 5G hizmetinin tanıtıldığı bu etkinlikte Türkcell yeni hayata geçireceği birbirinden güzel hizmetlerinin de duyurusunu yaptı.

Bugün kü makalemizin konusunu oluşturan hizmeti ise Türkcell’in Türkiye’de faaliyete geçireceği posta hizmeti ile ilgili olacak. Bu haberleri okuyunca bu konuda sevinerek hemen bir araştırmaya giriştim ve şu şekilde birkaç kaynaktan haberlere ulaştım.

Haber 7 sitesini referans aldığımız ve ajanslardan geçilen haberde e-posta hizmeti şu şekilde duyuruldu;
“2019’UN BAŞINDA HAYATA GEÇİRİLECEK
Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalması ve korunması gerektiğini bildiren Terzioğlu, yerli e-postanın ne zaman hayata geçeceğine ilişkin yaptığı açıklamada “ Yerli e-posta ümit ediyoruz birinci çeyrekte hayata geçireceğiz. Tamamen Türkiye’de datanın saklanıldığı ve en ileri teknolojilerle, açık sistemlerle geliştirilmiş bir e-posta sistemi olacak” açıklamasında bulundu.” Kaynak 05.11.2018
Bu haber sonrasında Türkcell’in kendi Haber bülteninde yayına geçtiği Haziran ayında ki haberi şu şekildeydi;
“Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell ile Rusya’nın öncü ve yenilikçi internet şirketi Mail.ru Grubu, dijital hizmetlerini dünya çapında genişletmek amacıyla işbirliği için görüşmelere başladı. Turkcell Grubu ve Turkcell iştiraki Lifecell Ventures ile Rusya merkezli Mail.ru Grubu, sosyal medya ve e-posta çözümleri başta olmak üzere farklı internet hizmetleri alanlarında işbirliği olasılıklarını değerlendiriyor…” Kaynak 01.06.2018

Sonuç itibariyle bugün duyurusu yapılan bu e-posta hizmetinin datalarının Türkiye’de kalacağının duyurulması gerçekten çok sevindirici bir haber anca 5 ay önceki Rus hizmet sağlayıcısı ile yapılan görüşmeler dikkate alınınca ne gibi bilgi ve alt yapı paylaşımı yapıldığı merak konusu?

Türkcell vaktiyle SüperOnline altyapısında hizmet verdiği SuperPosta hizmeti de düşünüldüğünde bu pazarda bir tecrübe sahibi oluğu yadsınamaz. Yakın zamanda hizmete geçecek bu hizmeti büyük bir merakla takip ediyoruz. İnşAllah bu E-posta hizmeti sadece Türkcell sahiplerine gibisinden bir sınır konmaz ve tüm mail hizmetleri sağlayıcılarında da olduğu gibi en az 15GB gibi rahat kullanımlı bir kotaya sahip olur. Türkiye’de çoğu mail hizmetleri kendi mail hizmetlerine sahip sunucuları kendilerinde olan hizmetler sınırlı kişilere erişebiliyor ve MB gibi gülünç alanlarla hizmetler verdiği için hiç kullanışlı değiller.

Yeni E-Posta hizmeti hakkında ki dilek ve temennilerimizi de geçersek makalemizin de başlığında ki alan adı ismine TurkcellPosta.com nereden çıktı derseniz, alternatif isimler nedir diye bakarken gördüğüm kadarıyla Türkcell bu alan adını 3 Ocak 2018 ‘de kayıt altına almış ve teknik anlaşmaları sonrasında 2019 yılında faaliyete geçeceği yönünde duyurusunu yapmıştır.

Whois kayıtları şu şekildedir;
Alanadı Adresi                   : turkcellposta.com
Kayıt Operatörü                 :101domain.com
Kayıt Tarihi                        :03.01.2018
Güncelleme Tarihi              :10.09.2018
Yenileme Tarihi                  :03.01.2020

İsim Servisleride şu şekildedir;
NS1.TURKCELL.COM.TR 86.108.165.11
NS2.TURKCELL.COM.TR 86.108.165.12 Kaynak

Whois adıyla baktığımızda Türkcell bu domain adresini düşünüyor gibi görünüyor ancak farklı bir alan adı’da düşünülebilir bence çok ilgi çekici ve kısa bir alan adı değil. Ama kurumsal yapı düşününce de bu ismin kullanılması mantıklı. Bekleyip görelim Türkcell en güzelini düşünüp hizmeti bize sunacaktır.

Konu hakkındaki makaleyi sonlandırmadan önce  Günah keçisi GetContact ve Kişisel Veri Güvenliği Üzerine” makalesinde değindiğimiz PTT Messenger hizmeti de halka inememiş bir uygulama olarak Mart 2018 tarihinden günümüze kadar geliştirilemeden kaldı. Bu tarz yerli yatırımlar güvenlik anlamında Türk halkını daha güvenli tutacaktır. Bu GetContact benzeri uygulamalara insanların yönelmesi bu tarz projeleri Türk şirketlerinin ve bizatihi devlet eliyle bir şeylerin yapılmasının gerekliliğini ortaya koymuştur.

Esenlikle kalın dostlar – 06.11.2018 Teknoloji Günlüğü

Yorumla ve görüşün değerlensin


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done