Yandex DNS Ne İşe Yarar? - Teknoloji Günlüğü - Yakup Çetin
Son Teknoloji Makaleleri
Loading...

20 Mart 2015 Cuma

Yandex DNS Ne İşe Yarar?

Yandex DNS Ne İşe Yarar?

Yandex’in yeni bir hizmeti olan Yandex DNS sayesinde üç farklı kullanım amacına uygun DNS adreslerini bilgisayarınıza girerek daha doğru bir internet kullanımı sağlayabilirsiniz. Bu nasıl mı oluyor? Şöyle açıklayalım. Yandex’in güvenli ev interneti başlığı altında kullanıma sunduğu DNS adresleri sayesinde isterseniz şimdiki internet hızınızdan çok daha hızlı bir şekilde internette dolaşabilirsiniz, daha güvenli bir internet sağlayabilirsiniz ya da aile için çocukların kullanımına daha uygun içeriklere izin verilebilen bir internet ortamı oluşturabilirsiniz. Bunu sağlamak için Yandex 80’den fazla şehirde DNS sunucularını kullanır. Bu DNS sunucuları sayesinde arama yaptığınızda sizin için en uygun sonuçlara ulaşabilirsiniz. Üç modan oluşan bu DNS AdresleriBasic ( Temel ), Safe ( Güvenli ) ve Family ( Aile ) olarak adlandırılmıştır.

Basic ( Temel )[ 77.88.8.8 – 77.88.8.1 ] : Hızlı ve güvenilir bir internet kullanmanıza olanak sağlayan DNS adresidir. Farklı ülke ve şehirlerde Yandex tarafından bulundurulan DNS sunucuları sayesinde size hız ve güvenliği bir arada sunar.

Safe ( Güvenli ) [ 77.88.8.88 – 77.88.8.2 ] : Yandex’in kendi algoritmaları üzerinde çalışan anti –virüs yazılımı sayesinde kötü niyetli ve tehlikeli sitelerden sizi korur ve isteğiniz dışında veri indirmek isteyen siteler hakkında sizi uyarır.

Family (Aile ) [ 77.88.8.7 – 77.88.8.3 ] : Yandex bu DNS adresi sayesinde kendilerini ya da çocuklarını yetişkin içerikli sitelerden korumak isteyen kullanıcılara yardımcı oluyor. Yine Yandex filtreleme sistemi sayesinde belirli bir algoritma sayesinde yetişkin içerikli siteler direk sisteme takılır ve açılmaz.
Yorumla ve görüşün değerlensin


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done