Smart Tv Format Atma ve Merkezi Sistem Uydu Kurulumu anlatımı - Teknoloji Günlüğü - Yakup Çetin
Son Teknoloji Makaleleri
Loading...

15 Mart 2017 Çarşamba

Smart Tv Format Atma ve Merkezi Sistem Uydu Kurulumu anlatımı


​Bugün bu aralar sıkça başımı ağrıtan Samsung Smart Tv'nin nasıl formatlandığını ve kurulum sırasında özellikle nasıl merkezi sistem ayarlamalarının yapıldığını anlatacağım. 

Cihazımı sıfırlamak için ilk olarak cihazımı prize takılı iken kapatıyoruz. Kapalı iken cihazımızın kumandasından sırasıyla 
İnfo
Menü
Mute
Power
tuşlarına basıyoruz.

Cihazımız açıldıktan sonra kısa bir süre sonra şu şekilde bir menü çıkıyor. 

Menümüzdeki ilk bölüm olan Option kısmına onaylıyoruz, buradan yine ilk bölümdeki Factory Resart kısmını da onaylıyoruz. Bu işlem sonrası cihazımız bir kaç saniye sonrasında kendini sıfırlıyor ve fakrika ayarlarına geri dönüyor. 

Şimdi cihazımız fabrikadan yeni çıkmış gibi oldu ilk kurulum ayarlamalarına geçiyoruz, bu kısımları fazla detaylı anlatmayacağım video'dan detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

Format sonrası önemli kısım benim gibi Merkezi sistem uydu bulunan bir evde oturuyorsanız bunun kurulumunu yapmak için biraz detayları bilmeniz lazım. 

Kanal arama ayarlamalarını yaparken DiSEqC Modu kısmında bizim binamızdaki değeri bilmemiz lazım bilmiyorsak video'da da anlattığım gibi bildiğimiz çalışır bir Kanal frekansı üzerinden buradaki 1/4 2/4 3/4 4/4 Ton A ve Ton B değerlerini deneme yanılma ile test edip hangisinde sinyal testi yaparak buradan o değeri seçip kanal tarama işlemine geçiyoruz. Mesela bende 1/4 kısmında geldi ve bunu tespit ettikten sonra buradan başlayarak arama yaptım ve tüm kanallarımız geldi. 

Format işlemini tam olarak anlayabilmek için videomuzu izleyebilirsiniz burada aşama aşama anlatım ve görsel mevcuttur. 


Umarım sizde ben gibi rahat bir şekilde Samsung Smart Tv'nize format atıp güncelleyebilirsiniz. 

Yakup Çetin - 15.03.2017 16:50 Çarşamba



Yorumla ve görüşün değerlensin


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done